Som förälder vet man hur viktigt det är med att hitta den rätta barnstolen till bilen då alla bilar är utformade på olika sätt och trots att bilar oftast använder universala standarder för hur man installerar en barnstol i något säte så kan olika barnstolar passa olika bilar olika. Därför är det extremt viktigt att prova sig fram och hitta en barnstol som passar ens bil bra då det trots allt är bebisen som kommer att sitta på stolen och bebisar vill man ju inte ha gråtandes i baksätet på grund av obekväma barnstolar eller dylikt.

Jakten på att hitta den rätta barnstolen kan vara svårt dock. Idag finns det många babysidor på nätet som säljer en massa barnartiklar men artiklar till bilen brukar oftast inte finnas med på sådana sidor då barnstolar till bilen mer hör hemma på bilsidor istället för babysidor. Exempel på en sådan här sida är nilou.se, här kan du hitta allt som har med barn och babysar att göra, men barnstolar finns inte att hitta.

Så var går man då för att hitta barnstolar?

Barnstolar i fysiska butiker

Du bör inte handla barnstolar på nätet. Du kan ju göra det, och därefter lämna tillbaka barnstolen om den inte passar bilen men varför knallar du inte helt enkelt ner till närmsta Biltema och provar utbudet av barnstolar där? På så sätt får du en barnstol som passar din bil och du slipper lämna tillbaka produkter och spendera dagar på att hitta en barnstol som passar just din bil. Det är väldigt enkelt att bli lat när man handlar online då tiden att skicka paket och få paket är så lång, samt så måste man hela tiden besöka närmsta postorder för att hämta ut, och skicka paketen. Denna process tar väldigt lång tid vilket gör att många helt enkelt väljer att bara behålla produkten de beställt istället för att lämna tillbaka den.

Istället för att fastna i en sådan fälla så är det betydligt enklare att bara bege sig till närmsta fysiska bilbutik som säljer bilaccessoarer. Där kan du helt enkelt prova de olika barnstolarna, hitta en barnstol som passar just din bil och därefter köpa denna om den passar. Om inte så kan du helt enkelt prova en annan och således få den perfekta barnstolen på nolltid.

Skillnaden mellan att handla barnstolar online och vanliga klädartiklar, exempelvis, är att bilar och barnstolar inte har mått på samma sätt som kläder och klädartiklar har. När du handlar kläder vet du att om du handlar en viss storlek, eller viss passform, så kommer denna att passa dig. Med barnstolen så behöver man mäta framsätets lutning, bilens bredd, bilens höjd. En rad olika faktorer spelar roll och för att hitta en bra bilbarnstol är det mycket svårare att gissa sig fram på nätet än att helt enkelt besöka närmsta bilbutik och på det sättet hitta en bilbarnstol som passar just din bil bra.

Slutord

Om en bilbarnstol är något som önskas köpa så gör du bäst i att besöka en fysisk butik och köpa dem på det sättet då du slipper eventuella problem och istället får en bilbarnstol som du kommer att vara nöjd med. Om du önskar att returnera den så har du givetvis öppet köp i 30 dagar, precis som allt annat, och kan på så sätt lämna tillbaka den och genomföra den process man vanligtvis genomför med paket och näthandel, men nu fysiskt, vilket går mycket snabbare. Risken för att du behöver returnera den dock är mycket mindre än om du hade handlat produkten via nätet.