Besiktning utav bil är ett måste i dagens Sverige. En obesiktad bil får inte inta vägarna vilket innebär att det är viktigt för dig som förare att du besiktar bilen i tid och inte riskerar en häftig böter samt en eventuell avställning.

Förare som bokar besiktning idag brukar helt enkelt ringa in till besiktningsföretaget och fråga om tid finns vid X, Y eller Z tidpunkt. Självklart en väldigt smidig lösning. Idag finns det dock mycket smidigare lösningar.

Transportstyrelsens onlinetjänst

Transportstyrelsen har valt att jobba och bygga hemsida för just förare som önskar att besikta bilen. Många moment som tillkommer med bokning av besiktningstid är mycket enkla att eliminera, och det är just det transportstyrelsens hemsida avser att göra.

Behöver du besiktningstid? Knappa helt enkelt in ditt registreringsnummer på Transportstyrelsens onlinetjänst — få därefter en insyn om när du senast behöver besikta din bil, hur du bokar besiktningstid samt även hänvisningar till legala dokument som eventuellt kan vara utav intresse för den som önskar att besikta sin bil. Swedac är där man hittar dessa legala dokument.

OK, jag vet när jag behöver besikta bilen, nu då?

Dags att boka tid! Navigera dig in till Google Maps eller liknande karttjänster. Hitta.se är en annan bra. Det är bara att därefter knappa in besikta bil eller bilbesiktning i sökfältet och Google Maps eller din valda karttjänst kommer därefter att hitta närmsta besiktningsföretag där just du bor.

Smidigt, va? Åk inte för långt för att besikta din bil!

Majoriteten utav hemsidor eller besiktningsföretag erbjuder idag möjligheten att väldigt enkelt boka tid online på deras hemsida. Inte nog med att du hittar din närmsta besiktningsföretag, du kan även boka tid utan att behöva lägga ner allt för mycket tid.

Som ett exempel så kan man boka tid för en bilbesiktning oerhört smidigt med Bilprovningens online formulär. Navigera dig helt enkelt in på Bilprovningens hemsida och välj Boka besiktning. När sidan väl laddat så fyller du först in ditt registreringsnummer. Därefter får du alla möjliga tjänster radade för dig rakt upp och ner. Kontrollbesiktning privatbil, det vanligaste alternativet, står som högst upp till ett attraktivt pris. Vidare på listan följer Gasolkontroll, Lyftbesiktning och andra tjänster som är avsedda för olika förare och bilar.

Fördelarna med att boka en besiktning online

Det bästa med att boka din tid online är att du inte behöver köa på telefoner, du slipper telefonoperatörer och så står samtliga tider på skärmen framför dig svart på vitt. Om du vet när du kan besikta din bil så kan du ta din tid och boka den online. Klicka dig in på onlinetjänstens kalenderformulär och klicka dig in på det datum du önskar att besikta din bil på. Om företaget har lediga tider just det datumet så är det bara att välja det i formuläret, boka din tid och bekräfta med eventuell bekräftelseknapp.

Du får oftast ett e-post med ett kvitto på din bokning som eventuellt bevis vid krav eller åt redovisningssyfte eller dylikt. Skriv ut ditt kvitto & så är du därefter klar.

Inga konstigheter och inte komplicerat. Du bokar din tid oerhört snabbt och beger dig därefter till din besiktningsfirma och får din bil besiktad. Prova det idag. Du kommer snart att inte längre ringa utan det mesta kommer du att boka online!