Har du köpt mc så glöm inte bort att teckna en mcförsäkring. Det behöver inte vara svårt att hitta rätt försäkring. Genom att ange ditt registreringsnummer, din ålder samt svara på ett par enkla frågor om dig och din mc får du snabbt en bra jämförelser av försäkringsvillkor och priser. Tänk på att den billigaste mcförsäkringen kanske inte alltid är den bästa så se till att läsa och jämföra villkoren innan ditt köp.

Vad kostar en mcförsäkring?

En mcförsäkring kan verka dyr men struntar du i att teckna en försäkring kommer Trafikförsäkringsföreningen att debitera dig en avgift på cirka 100 kronor per dag som din mc är oförsäkrad. Enligt svensk lag måste alla fordon som är i bruk vara försäkrade. Detta för att du och dina medtrafikanter ska ha ett skydd om något skulle inträffa. En mcförsäkring är alltså en trygghet för både dig och din mc.

Vad är en bra mcförsäkring?

En mcförsäkring kan innehålla flera bitar och det finns inte en försäkring som är bra för alla. För att du ska få rätt försäkring och den försäkringen som är bäst för dig måste du lämna ett par uppgifter. Försäkringsbolaget behöver bland annat veta din ålder, vilket år din mc har tagits i bruk och hur långt du räknar med att köra per år. Det finns alltså ingen generell försäkring som passar alla utan en mcförsäkring är väldigt individuell. Man kan säga att det finns tre nivåer på mcförsäkring, trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En trafikförsäkring ersätter oftast endast skador på fordon som du krockar med eller personer som skadas vid en olycka. Tecknar du däremot en helförsäkring på din mcförsäkring så får du skydd för bland annat skadegörelse samt skador som inträffat på din egen mc. Läs mer och jämför din mcförsäkring här redan idag!