Jobbar du mellan 08.00 och 17.00 är det svårt att undvika rusningstrafik både på morgonen och kvällen. Alla vet hur jobbigt och frustrerande det är när trafiken i stort sett står still, bara flyttar sig några meter och rätt som det är blir det rött ljus, som aldrig tycks ta slut. Du är både hungrig och trött och vill bara komma hem. Men när du står där i trafiken känns det som om du aldrig kommer någonstans. Du vill bara hem, slänga av dig skorna och ta en dusch efter en lång dag på jobbet.

Om du tänkt göra en tandblekning bör du absolut inte beställa tid när det är mycket trafik på vägarna. Har du semester att ta ut är det att föredra, för det tar lite tid att bleka tänderna, och det kan vara svårt att hinna på lunchen. Då kan du åka iväg när det inte är så mycket trafik och då behöver du inte heller vara orolig att du ska komma för sent eller missa tiden helt.

Storstädernas trafik

Bor du i en storstad brukar trafiken stå still under fler timmar än i de mindre städerna. Trafiken börjar även där stå still tidigare på dagen. Om du exempelvis bor i Stockholm och vill undvika rusningstrafik kan det vara bättre att ta tunnelbanan. Då kan du koppla av med en bra bok eller bara blunda och koppla av. Tunnelbanan går väldigt ofta och trafikerar både innerstaden och långt ut i förorterna.

Skulle det vara så att du bor utanför storstaden och det inte finns varken tunnelbana eller bussförbindelser att tillgå, ja då är det bilen som gäller. Har du tillgång till flextid kan du börja tidigare på morgonen eller jobba lite längre på kvällen. På så sätt kan du undvika den värsta trafiken.

Visst, det kan kännas jobbigt att gå upp tidigare på morgonen, men när du väl kommit in i rutinerna märker du hur skönt det är att slippa krypköra och bli stressad. Det är faktiskt i bilen som man är mest irriterad och svär mycket. Tänk vad skönt det är att istället ta det lugnt och komma fram fortare. Du kommer säkert vara på bättre humör när du jobbar och skulle du inte hinna färdigt med det du skulle göra under dagen, utnyttja då flextid om du har tillgång till det. De flesta som i dag jobbar på kontor kan dra nytta av flextid. Svårare är det för dig som jobbar inom vården eller inom affär.