Ett av de vanligaste anledningarna till att behöva boka bilbärgning är på grund av att bilen oväntat slutat fungera. Det kan vara allt ifrån att man fått en oväntad punktering på något, eller flera däck, och inte har möjlighet att byta däcken på plats. Eller så kan det vara så att bilbatteriet slutat fungera och därmed så har delar av bilen slutat fungera. Det är då viktigt att man svänger av någonstans säkert och därefter omedelbart bokar bilbärgning.

Hur går man till väga för att boka bilbärgningen, dock? Oavsett vad bilens problem är så fungerar bokningen av bilbärgning på precis samma sätt. Såhär går man till väga.

Har du mobilitetsgaranti?

Som bilägare är sannolikheten att man har mobilitetsgaranti väldigt stor om man köpt en ny, eller relativt ny bil. Har man köpt bilen från en licenserad bilhandlare så är det väldigt sannolikt att man har tillgång till mobilitetsgaranti. Det första du bör göra för att ta reda på om du har mobilitetsgaranti eller inte är att ringa företaget som producerat din bil. Äger du en Seat så ringer du Seat och frågar om du har en sådan garanti. Äger du Audi så ringer du Audi. Du kommer bli ombedd att förse dem med ditt registreringsnummer och med det kommer de att kunna gå igenom sitt egna register och se om just din bil har en gällande mobilitetsgaranti.

Har du mobilitetsgaranti? Toppen! Nu ingår bilbärgningen utan någon kostnad alls—i andra fall så kostar bilbärgningen. Då är det bra att veta vad en bilbärgning kostar.

Om du har mobilitetsgaranti så är chansen stor att du till och med helt enkelt bilföretagets representant som du pratar i telefon med att helt enkelt boka en bärgare åt dig direkt vilket skonar dig någon arbete alls och mobilitetsgarantin gäller direkt. Alternativt så kan du be dem om vägledning per telefon direkt så kommer företaget att hjälpa dig hitta en bärgare och se till så att allt görs kostnadsfritt.

Om mobilitetsgaranti inte gäller

Det enklaste är att då helt enkelt boka en bärgare, ju närmare ju bättre och därefter betala dem antingen på plats, eller via faktura, eller så knallar du till deras kontor och betalar bärgningen där och därefter tar taxi hem.

Det enklaste sättet att hitta bärgare då är genom att söka via Internet. Googla efter närmaste bärgare så att bärgaren inte behöver köra allt för långt innan de når dig vilket kan hjälpa dig skära ner på eventuella kostnader. Därefter så kommer bärgaren att bärga din bil till närmaste bilverkstad som erbjuder avlämning av bilar för att laga dem dagen efter—och har du tur så kan även bärgaren därefter skjutsa hem dig. Annars så kan du be om faktura, eller betala på plats, eller på deras kontor, och så bokar du därefter taxi hem och löser bilproblemet dagen efter.

Summering

Att bärga en bil behöver inte alltid vara en kostsam historia. Oftast så kostar det inte allt för mycket. Har man mobilitetsgaranti så är det gratis. Det som kostar mest är därefter lagningen av bilen eller eventuella komplikationer med själva bilen. Dock så brukar bärgningen allt som allt inte kosta mer än någon tusenlapp eller två, ge och ta, beroende på situationen i fråga.

Se till så att du bokar en billig bärgare och en som är nära skadeplatsen samt verkstaden du önskar lämna bilen hos.

Om du befinner dig utanför Stockholm kan det vara smart att boka en bärgare som är nära skadeplatsen, lämna bilen i en verkstad nära skadeplatsen och därefter bokar du helt enkelt taxi fram och tillbaka.

Det har aldrig varit enklare att boka bärgare idag—men det är aldrig dumt att vara förberedd. Ha ett visitkort nära till hands bara ifall oturen drabbar  drabbar så kan du se till så att du får bästa möjliga hjälp när hjälpen är behövlig.